16 Ekim 2013 Çarşamba

Hem Stresten Hem de Kilolardan Kurtuluyoruz!

Çok yiyoruz ya da düzensiz besleniyoruz. Bunların başlıca sebebi hiç şüphesiz stres. Bu sürecin içinde bir de kilo vermek istiyorsanız, işe öncelikle stres seviyenizi düşürerek başlamalısınız. Bunun için ise kullanabileceğiniz yöntemler mevcut. 
Sizin için stresi ve aynı zamanda kiloları kaybettiren mucize formülü paylaşıyorum. Umarım siz de faydalanabilirsiniz.

1. Tam tahıllı besinleri tüketin
Tam tahıllı besinlerle B vitamini ve magnezyum ihtiyacınızı karşılarsınız.
2. Sağlıklı yağlar kullanın
Beynimizin %60’ı yağlardan oluşur. Araştırmalar, Omega-3 yağlarının bir çeşit antidepresan görevi gördüğünü ve mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Somon, ceviz ve ayçiçeği faydalı yağlardan birkaçı.
3. Diyet yapmaktan vazgeçin
Diyet yapmayın. Çünkü diyetler, vücudun ihtiyacı olan yağları yasaklar, bu da kişide depresyon, stres, uykusuzluk ve gerginlik yaratır. Kısacası, yağ tüketmeden diyet yapılamaz. Bu nedenle içinde bol bol sebze ile meyvenin ve elbette sağlıklı yağların yer alacağı bir diyet planı uygulamakta fayda var.
4. Uykunuzu alın
Özellikle diyet yapanlar için az uyku çok zararlıdır. Çünkü uykusuzluk vücudun kimyasını bozar ve kişiyi adeta bir karbonhidrat canavarına dönüştürür. 5 saatten az uyuyanlar yaptıkları diyetten asla verim alamazlar.
5. Egzersizlerinizi çeşitlendirin
Her gün aynı sporu yapmak yerine işin içine biraz daha çeşitlilik katarak, hem vücut esnekliğinizi, hem de beyin aktivitelerinizi geliştirin.
6. Derin nefes alın
Stresten arınmanın en etkili yollarından biri yavaş, yumuşak ve derin nefes almaktır. Özellikle gergin anlarda birkaç dakika durun ve belirttiğimiz şekilde nefes alın. Bu sayede kaslarınızı rahatlatacak, zihninizi de kontrol altında tutabileceksiniz.
7. Stresin kaynağını bulun
İki tür stres var: Ciddi (kısa süreli) ve kronik stres. Kronik stres sağlığımızı tehdit eder. Dolayısıyla yaşadığınız stres türünü iyi tanımalı ve ona göre çözüme gitmelisiniz.
Sizin de yorumlarınızı bekliyorum. Sizin diyet sırrınız nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder