26 Mart 2014 Çarşamba

Selülit Belasından Kurtulalım

erkek milletinin yag hucre'leri dortgen, kadinalrda ise ucgen seklindedir. Kilo alip veriş hallerinde dortgen hucreler formlarini korur iken ucgen hucreler deforme olurlar. bu sebeple selulit kadinsi bunye problemidir.


Bir kadın gercegidir. Gözlerimizin kırısacagini, saçlarımızın beyazlayacagini kabul edebiliyoruz da her kadinda selulit olacagi gercegini kabul edemiyoruz. sebebi beyazlayan saclari boyayip yok saymak cok kolay olmasina ragmen, selulit icin ayni seyin gecerli olmamasi olabilir.
Cara Menghilangkan Selulit Dengan Cepat

Neler selülit yapar?

Hareketsiz bir yaşam biçimi ve bazı dolaşım hastalıkları selülit yapar. Sıkı pantolon, sıkı çorap, yüksek ayakkabılar kan dolaşımını engelleyici faktörlerdir. O bölgedeki yağ hücrelerinin hareketliliği engellenir. Genetik özellikler çok önemlidir.

Rejimin selülitlere etkisi!
Sadece diyet yetmez. Üstelik kötü bir diyet selülit oluşumuna da neden olabilir ya da oluşumu hızlandırabilir.

Zayıf kadınlar da selülitlerden yakınıyor

Masa başında uzun süre oturarak iş yapanlar, çok hareketsiz çalışanlar çok zayıf da olsalar selülitlere sahip olabilirler. Örneğin sekreterler bu noktada risk altındadır.

Bacaklardaki selülitler için

Uzun ve bol yürüyüşler yapmak... Bu, kolay ve herkesin yapabileceği bir spor. Bu sırada ellerinden su şişesini de eksik etmesinler. Bisiklet de olabilir. Yüzme yine aynı şekilde çok etkilidir.

Kan dolaşımını hızlandırın

Kan dolaşımını hızlandırmak için yapılan egzersizlerin faydası vardır. Ancak yüzeye sürülen kremlerin, yağ dokusunu yok etmesini beklemeniz çok yanlış olur.

Masaj işe yarar mı?

Boğum boğum olmuş, yaygın selüliti olanlarda geri dönüşü biraz zor. O nedenle masaj, bazı tedavi yöntemleri, yaşam biçimini değiştirmek ya da spor yapmak gibi uygulamalarla selülitin en azından kabul edilebilir bir hale gelmesi sağlanabilir.

Keseyle selülite son verin.
Kese yapın, sıcak ve soğuk duş alın. Bu sırada keseyi bırakmayın ve sorunlu bölgelerinize masaj yapın. Saunanın ise selülite bir etkisi olmaz.

Selülitin esas nedenleri:
Selülit; çok çabuk oluşmaz. Bir akşam yattığınızda bir şeyiniz yoksa, sabah kalkınca da vücudunuzda selülit olmaz. Selülit birçok faktörün etkisiyle ortaya çıkar. Genç kızların aşırı derecede ve çok sık kilo alıp vermeleri, başlıca selülit nedenidir. Dar giyecekler, son dönemde yaşanan selülit artışının başlıca nedenidir.

Bonzlaşmak yok etmez
Bronzlaşarak sadece saklamayı başarabilirsiniz, o kadar! Selülit bir kere oluştu mu, ortadan kaldırılması mümkün değildir. Sadece bazı uygulamalarla, vücuttaki selülit oranının kozmetik açıdan kabul edilebilir bir seviyeye gelmesi sağlanabilir.

Selülite son veren karışımım ve  Selülite neden olan faktörlerler:

**Uzun saatler ayakta kalmak ve oturmak
**doğum kontrol hapı kullanmak
**Hatalı beslenme alışkanlıkları
**Aşırı miktarda tuz ve şeker tüketimi
**Hızlı kilo alıp vermek
**Günde 2 litreden az su içmek

15 günde selüliti ortadan kaldıracak karışımı her gün düzenli olarak uygulamalısınız.
Gün içinde vakit bulamayacağınızı varsayarak gece uyumadan önce yapmak olası aksaklıkları ortadan kaldıracaktır.

Selülit Giderici Karışımım

Malzemeler:
  • Streç film 
  • 5 yemek kaşığı susam yağı 
  • 5 yemek kaşığı biberiye yağı 
  • 5 yemek kaşığı tatlı badem yağı 
Hazırlanışı ve Uygulaması:
  • Tüm malzemeleri cam bir kasede karıştırın. 
  • Bitkisel yağ karışımını selülit olan bölgelere 5 dakika boyunca masaj yaparak sürün. 
  • Streç filmle sıkıca sarıp yarım saat bekleyin. 
  • Sürenin sonunda Streç filmi çıkarıp banyoya girin. 
  • Lifle selülit yağı sürdüğünüz bölgeleri iyice bastırarak ovun. 
  • Banyodan çıkmadan önce soğuk su tutarak cildinizin uyarılmasını sağlayın. 
  • (Biberiye yağı, kan akışını hızlandırır.Tatlı badem ve susam yağı, cildi besler. )
Bu karışım bende çok işe yaradı. Duş öncesi yapıyorum sonra temizliyorum. 3  hafta üst üste uyguladım, 3 haftada bile etkisini gösterdi. Yaz gelmeden bu karışımı denemenizi öneririm.

Atkılı Fırçası:
Duştan önce bahsettiğim karışımı yapın, sonrasında ise ters yonde olmak üzere ilk önce kuru kuru at kılı fırçasını selülitli bölgeye uygulayınm. Dusta da peeling ürünleiyle birlikte yine atkılı fırçasını uygulamanızı öneririm.


Kurtulalım artık şu selülit belasından :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder