31 Aralık 2013 Salı

Kolay Diyet Tarifleri: Diyet Balıklı Pilav


Sevgili diyet yoldaşlarım :)
Bugün kendimiz için küçük sürprizli, lezzetli ama az kolarili olan bir tarif paylaşacağım. Karadenizli olanlar bunu kolaylıkla yapacaktır. Hatta "aaa ben zaten sağlıklı besleniyormuşum" da diyebilirler. Artvin'de yaşayan eski komşumdan aldığım tarifi sizinle paylaşıyorum;
Diyet Balıklı Pilav için gerekli olan malzemeler ve hazırlanışı:
Malzemeler:
* 1 su bardağı pirinç
* 200 gr dilimlenmiş beyaz balık
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 kahve fincanı beyaz şarap
* 2 adet doğranmış soğan
* maydanoz, zeytinyağı, tuz
* 4 su bardağı sebze suyu
* 1 kahve fincanı parmesan
Hazırlanışı:
Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin. Şarapta bekletilmiş balığın yarısını ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Şarabı ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Sıcak sebze suyunu azar azar ilave edin. Kalan balığı hafifçe yağlanmış bir tavada pişirin. Pilav hazır olunca parmesan, tuz ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp tabaklara bölüştürün ve ayrı pişirdiğiniz balık dilimleriyle üzerini süsleyin.
Afiyetler Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder