13 Mayıs 2014 Salı

Su İçerek Zayıflanır mı?

Zayıflama için ne çile çekiyoruz değil mi? Tatlı yeme... kızartmadan uzak dur...


Aslında bazı küçük ipuçlarıyla kilo almanızı engelleyebilirsiniz. Nasıl mı?

Vücudumuzun büyük bir bölümü, sudan oluşmaktadır. Bu düşünüldüğünde, vücudun suya olan ihtiyacını anlamak da zor değil. Su, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasındaki en etkili ve en hızlı yoldur. Bunu, su içerek ya da ter yoluyla atarak yapabilirsiniz. Bu da, su içmenin ve spor yapmanın önemini vurguluyor. Sporun yanında saunaya girmek de, vücuttaki zararlı toksinlerin ter yoluyla atılmasını sağlar. Sauna, spor ve su; aynı zamanda yağ yakımını da sağlamaktadır. Özellikle su, başlı başına kilo vermek için önemli bir yardımcıdır. 


Günde kaç litre ya da kaç bardak su içmeliyiz?

Gün boyu en az 3 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Bu su tüketimi, sıvı tüketimi ile aynı değildir. O nedenle meyve suyu ya da çay gibi içeceklerle su içmiş olmazsınız. Günde en az 12-14 bardak su içmek oldukça önemli. Onun yanında bir de yediklerinize dikkat ederseniz, diyet yapmanıza gerek kalmadan, sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verdiğinizi kendi gözlerinizle göreceksiniz.

Su içmeyi alışkanlık haline getirmek istiyorsanız, suyunuzu yanınızdan ayırmayın. Evde, işte, okulda her yerde yanınızda mutlaka su taşımayı ihmal etmeyin. Ayrıca suyu plastik yerine, cam şişeden içmeye özen gösterin. Böylece suyun etkileri vücudunuza daha hızlı bir şekilde yayılacaktır. Günde en az 3 litre su içmeye başladığınızda, kendinizi daha iyi hissettiğinizi ve cildinizin nasıl parlamaya başladığını göreceksiniz. Su içerek kilo vermenin yanında, cildinizdeki problemlerden ve göz çevresindeki halkalardan da kurtulacaksınız.

Kısaca hem güzelleşmek hem de zayıflamak için bol bol su için!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder