18 Haziran 2014 Çarşamba

Glutensiz Diyet Ve Yaşam





Glutensiz Yaşam için Uyulması Gereken Diyet Listesi Nedir?

Diyetinizin çoğu doğal glütensiz yiyecekler ile dolu olmalıdır.  Diyetinize glütensiz ekmek, çerezler, şekersiz bisküviler ve makarnalar eklemeyi deneyin.

Tahıllar
Buğday, arpa ve çavdardan kaçının. Kaliteli tahıllar kinoa, mısır  veya patatese dayalı ekmekler, glütensiz yulaf, darı, pirinç ve kara  buğday içermektedir.

Sebzeler
Bütün sebzeler doğal olarak glütensizdirler. Mineral açısından yüksek sebzeler kabak, yeşil fasulye, bezelye, marul, havuç, patlıcan, biber,  soğan, brokoli, karnabahar ve patatestir.

Meyveler
Yeni meyveleri yiyip deneyerek diyetinize çeşitlilik ekleyin. Karpuz, kivi yıldız meyvesi, mango, klementine mandalinası, nar ve kavun gibi  meyveler ekleyebilirsiniz.

Süt ürünleri
Kaliteli süt ürünleri sade süt, peynir, yoğurt, ekşi krema ve lor  peyniri içerir. Bazı yoğurtlar glüten içerikli katkılar içerebilir bu  yüzden emin olabilmek için etiketlerini kontrol etmelisiniz ve eğer
laktoz problemine sahipseniz süt ürünlerini denemek istersiniz fakat bu durum laktoza karşı dayanıksız insanlar için sorun oluşturabilir.


Fasulyeler
Fasulyelerin tadını çıkarın! Siyah fasulyeler, lacivert fasulyeler, barbunya, deniz börülcesi ve beyaz fasulyeler etiketlerini kontrol edip  çorba üzerinde kullanabilirsiniz ve un katkı maddeleri için konserve  fasulyeleri kullanın.

Balık
Yeniden balıkların üzerlerindeki etiketlere bakmanız gerekecektir. Kaçının. Tava balık filetosu hazırlarken ekmek kırıntılarından kalan  beyaz unu kullanın.

EtSığır eti, tavuk, domuz ve hindi gibi çoğu et glütensiz olacaktırlar. Etlerin işlenme tabi tutulmuş olmasına dikkat edin. Sosislerde, sosisli sandviçlerde, öğlen yemeklerinde ve diğer paketlenmiş etlerde dolgu malzemelerinin buğday bazlı olduğunu anlamak için etiketlere dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder