2 Haziran 2015 Salı

YENİ BİR İNSÜLİN POMPASI : '' T:SLİM


Yaşadığımız problemler ve çözüm önerileri dışında elbette gelişmelerden de bahsetmemek olmaz. Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istedim. Yeni bir insülin pompası piyasaya sürülüyor. Diğerlerinden farklı özellikleri var umarım hayatımızı bir nebze daha kolaylaştırır.

Medtronic tarafından domine edilen insülin pompası piyasasında sıçrama yapmak isteyen Tandem firması tasarımcılarının, t:slim insülin pompasını ortaya çıkardıklarında insanların ilgisini doğrudan çekmek için Apple’in sloganını kullandıkları göründü. Bu tasarımcıların öncelikle odaklandıkları şey, dokunmatik ekranlı arayüze sahip, piyasadaki diğer mevcut insülin pompalarından daha kullanıcı dostu bir insülin pompası ortaya çıkarmaktı. Bu yeni pompanın bir medikal üründen çok, ince bir akıllı telefona ya da bir mp3 çalara benzemesini istiyorlardı. Öte yandan t:slim’in satışındaki en büyük etkenlerden biri, piyasadaki diğer insülin pompalarından %30 daha ince bir görünüme sahip olmasıydı.

Şimdi ise, Tandem tasarımcıları t:slim ile ne yardan, ne de serden geçme niyetindeler. Bir şirket sözcüsü t:slim’in diğer pompalardan hem daha şık ve ince olacağının hem de onlardan daha fazla insülin muhafaza edeceğinin sözünü verdi. (Haber kaynağı için buraya tıklayabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder