6 Mayıs 2015 Çarşamba

DİYABET NASIL ANLAŞILIR?


Sağlıklı yaşam serüvenimi anlattığım ''Diyette Başarı''nın en çok ilgi gören kategorilerinden birisi de diyabet ile ilgili içeriklerim olduğunu fark ettim. Çünkü bir diyabetlinin yaşamı, neler yemesi gerektiği, çevresindeki insanların ona en yakınların bilmesi gerekenler gerçekten hayati önem taşıyor. Bu nedenle içeriklerim çok ciddi okunma sayılarına ulaşıyor. İlginiz için çok teşekkür ediyorum tekrar tekrar. Bugünkü yazımda çok temel bir konuya değineceğim. Elbette içeriğimi bilimsel temellere de dayandıracağım. Sağlığınızla ilgili bir takım şüpheleriniz var, henüz adını koyamıyorsunuz ve doktora gitmediniz... Acaba diyabet olabilir misiniz?

75 gram glikoz yüklemesinden iki saat sonra ölçülen kan şekeri 200 mg/dl üzerinde ise diyabet tanısı konulur. İki saatlik kan şekeri 140-199 mg/dl arasında ise bozulmuş glikoz toleransı mevcuttur. HemoglobinA1C değerinin %6,5 üzerinde olması durumunda da diyabet tanısı konulur. 


Belirtileri
  1. Çok su içme
  2. Sık sık idrara çıkma
  3. Ani zayıflama
  4. Bulanık görme
  5. Ağız kuruluğu
  6. Ellerde ayaklarda uyuşma ve karıncalanma
  7. Sık geçirilen enfeksiyonlar
  8. Alerjik cilt
  9. Cilt yaralarının geç iyileşmesi
  10. Normalden fazla acıkma
  11. Çabuk yorulmak
Bu belirtileri hafifletmek için yapılması gerekenler:
Kola, gazoz, meyve suyu gibi kalorili içeceklerden uzak durulmalı.
Su, ayran maden suyu gibi sıvılar tüketilmeli
Vakit kaybetmeden bir uzmana başvurulmalı


Siz de bu tarz belirtilere sahipseniz mutlaka bir doktora başvurmalısınız ve bir an önce hastalığınızla ilgili tanının konulmasını sağlamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder