19 Ağustos 2016 Cuma

​Kolay İftar Yemekleri


 Yorulmadan, saatlerce mutfakta zaman harcamadan şık ve lezzet dolu, pratik iftar yemekleri yapmak, sandığınızdan çok daha kolay.
 İftar davetlerinde sadece zengin bir masa ile değil; evin temizliği, sofra düzeni hatta alışveriş gibi işlerle de ilgilenmek zorunda kalan ev sahipleri için zahmetsiz yemek önerilerimiz işlerinizi oldukça kolaylaştıracak.

Sini Köftesi
Sini köftesi, çok kolay bir Hatay yemeği. Köfte harcı şeklinde hazırlanan kıymalı karışım; salça ve yağ sürülmüş tepsiye bastırılarak fırınlanıyor. Lezzetini üzerinde pişen domates ve biber dilimlerine ve kebap benzeri aromasına borçlu olan sini köftesini patates püresi ve mevsim salatası eşliğinde sunarak pratik bir iftar menüsü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca alternatif olarak Fırında Köfte tarifine de göz atabilirsiniz.
Hazır Mantı
Dondurulmuş veya kurutulmuş iki paket mantı ile 8 10 kişilik bir iftar davetinin üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Öncesinde servis edeceğiniz ezogelin ya da mercimek çorbası gibi düdüklü tencerede kısa sürede hazırlayacağınız bir çorbayı da menünüze eklediniz mi keyifle sofranızı kurmaya başlayabilirsiniz.
Kuru Fasulye ya da Nohut Yemeği
Haşlanmış olarak satılan konserve nohut ya da kuru fasulye ile sadece soğan kavurarak ve bol toz kırmızı biber koyarak dakikalar içinde iştah açıcı sulu bir yemek yapma seçeneğini her zaman aklınızda bulundurmalısınız. Pilav ve cacık ekleyerek tamamlayacağınız bu hızlı iftar sofrası, oruç ile geçen günün sonunda besleyici ve lezzet dolu bir öğün olacaktır.
Fırın Torbasında Sebzeli Tavuk
Kuşbaşı doğranmış tavuk eti, patates, soğan, domates, biber, yağ ve baharatlar ile karıştırılarak unlanmış fırın torbasında pişirilir. Fırında Tavuk pişene kadar cevizli erişte ve Rus salatası hazırlayarak bir saat bile dolmadan çok beğenilecek bir menüye sahip olabilirsiniz.
Kıymalı Patates
Eğer çok kısa sürede lezzeti ile şaşırtacak sulu bir tencere yemeği yapmak isterseniz kıyma, soğan ve salçayı kavurup iri doğranmış patatesleri ekleyerek işe başlayabilirsiniz. Suyunun miktarını ve baharatlarını zevkinize göre ayarlayabileceğiniz bu tarifin olmazsa olmazı ise kuşkusuz, tereyağı. Yanında bulgur pilavı pişirebilir; komposto ile servis ederek mütevazi ama unutulmaz bir iftar ziyafetine imza atabilirsiniz.
Sac Kavurma
Sac kavurma yapılırken tereyağında kavrulan etler, az miktarda su eklenerek yumuşayana kadar pişiriliyor. Sonra soğan ve biber ilave ediliyor. Kimyon, kekik, karabiber, pul biber gibi baharatlarla karıştırılıp son olarak domates ekleniyor. Lavaş ya da yufka ekmeğine dürüm yaparak ayran ve patates kızartması ile servis edilirse damaklarda bıraktığı eşsiz lezzet, kolay kolay unutulamıyor.
Kolay iftar yemekleri listenizi uzatmak isterseniz Knorr’un muhteşem tatlarla donattığı http://www.herkessofraya.com/tarifler adresindeki sayfaları inceleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder